Kiadó

KÖZEL 192,2 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ESZKÖZBESZERZÉS VALÓSÍTOTT MEG A GREEN COLLECT KFT. SZUHOGYI TELEPHELYÉN, MELYHEZ A GINOP-1.2.1-16-2017-01090 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETEIN BELÜL 50,00 %-OS TÁMOGATÁSI INTENZITÁS MELLETT 96,1 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST KAPOTT.
A Támogatást igénylő Green Collect Kft. 2012-ben kezdte meg a működését, fő tevékenysége 3811 - Nem veszélyes hulladék gyűjtése. A cég budapesti telephelyű, de 2014 óta Kakucson is megtalálható és az idei évtől rendelkezik szuhogyi telephellyel is, amely bérelt ingatlan és jelen beruházás megvalósítási helyéül szolgál. A minőség a Green Collect Kft. összes tevékenységének meghatározó tényezője, azaz a minőség a potenciális megrendelők megnyerésének, a piac megszerzésének, megtartásának, bővítésének a legcélravezetőbb és leghatásosabb eszköze.
A Támogatást igénylő Green Collect Kft. a beruházás megvalósításával egy innovatív, az építőipar számára hiánypótló termék (GABION) gyártását kívánja megvalósítani. A gabion nem más, mint egy dróthálóból összeállított olyan konténer (drótkosár vagy kőkosár), amely különféle töltőanyaggal tölthető és rendszerré építhető, ezáltal sokrétű felhasználási lehetőséget kínál. Létezik fonott hálóból készülő gabion, de a társaság inkább az erősebb és tartósabb, hegesztett hálós gabiont gyártását tervezi. A támfalépítő elemek gyártásához nagy mennyiségű bányászott nyers kő kerül felhasználásra. Különböző fajtájú bányászott követ használunk fel, többféle méretben, darabos kivitelben vagy speciális szemcseméretre osztályozva, egyedi formájú, alakú kövek felhasználásával, számtalan féle változatban. Magyarországon a költséghatékonyan elérhető kőbányászati társaságoknál nehezen vagy egyáltalán nem érhető el olyan méretű, formájú kő, ami a gyártási folyamathoz alapanyagként elengedhetetlenül szükséges lenne. A bányatársaságok a keresettebb méretű, szemcseosztású típusokat részesítik előnyben, nem gyártanak a társaság számára megfelelő alapanyagot, így az építőipari termék gyártásához nem biztosított a folyamatosan elérhető alapanyag utánpótlás. Az alapanyag utánpótlási folyamat fenntartása érdekében a társaság a következő beruházást valósítja meg: Láncos Forgó Kotró, Pofás Kőtörő (Mobil), Nehéz rosta, Osztályzó beszerzése. A nyersen bányászott köveket az előzetesen képzett depóniából Lánctalpas Forgókotró segítségével rakodja a Pofás Törőgép fogadó pufferjébe. A pofás törőberendezés 0-140mm szemcseméretűre töri a pofái segítségével az anyagot, így előkészítve a Nehéz Rosta számára, a nehéz rosta pufferjébe a pofás törőberendezés kihordószalagja adná fel az anyagot, hogy a nehéz rosta további 2 vagy 3 különböző méretű, variálható nagyságú frakcióra válogatja szét. A Láncos Kotrógép, a Pofás Törőgép, és a Nehéz Rosta, így együttesen alkalmas az építő elem gyártásának legfontosabb speciális jellemzőkkel bíró töltelék alapanyagának előállítására. A Láncos Kotrógép az építő elemek gyártásának végső fázisában is nagy szerepet töltene be, s használható anyag töltési feladatokra, tömörítési feladatokra, speciális szerelék segítségével.

A jelenlegi ütemezés alapján a projekt tervezett befejezése 2019.04.30., erre az időpontra teljes kapacitással megkezdődhez a termékek gyártása.